Learning & Development Manager

Job omschrijving

Jouw uitdagingen

In de functie van Training Manager dien je te werken rond drie ultieme attitudes die we verwachten aanwezig te zijn bij al onze medewerkers. (1) Zorgen voor een service leadership met aandacht voor innovaties die onze business verder helpen; (2) entrepreneurial thinking verder aanwakkeren en (3) streven naar customer delight en 100% conversie bij elke klant.

Concreet betekent dit dat je elk opleidingsinitiatief aftoetst aan de algemene bedrijfsdoelstellingen van MediaMarkt-Saturn en dat je verder werk maakt van een bedrijfscultuur waarbij elke medewerker een verantwoordelijkheid draagt voor de eigen ontwikkeling (cfr bedrijfswaarden verantwoordelijk, autonomie en fun).

Taken & Verantwoordelijkheden

 1. Leer- en ontwikkelingsbeleid : je ontwikkelt en implementeert een algemeen ontwikkelingsbeleid voor MediaMarkt-Saturn, die het mogelijk maakt om binnen een 360° kader leermogelijkheden en een leercultuur te organiseren. De focus ligt op de ontwikkeling van gedrag en competenties als differentiator binnen het retaillandschap.
 2. Bouw MediaMarkt Saturn Academy
 • Je bouwt aan een interne leerschool die bestaande content conceptualiseert, aanvult, structureert rond modules, leertrajecten en het internationaal MSH competentiemodel, en deze voorziet van een identiteit en interne en externe erkenning en communicatie.
 • Samen met de business bepaal je de inhoud van de modules en selecteer je telkens de trainings- en evaluatievorm die het best past bij de beoogde groeps- en individuele doelstellingen.
 • Samen met de interne trainers conceptualiseer je ‘nationale’ opleidingstrajecten (vorm geven van de inhoud, selectie van eventuele trainingspartner en zorgen voor kwaliteitscontrole) die zorgen voor een versterking van de bekwaamheid van de beoogde doelgroep en die winkels helpen om waarde te creëren bij klanten.
 • je doet voorstellen ter promotie van training in onze winkels en helpt mee aan het verder professionaliseren en aantrekkelijk maken van L&D binnen MediaMarkt – Satun (op individueel, team en organisatieniveau)

3. Training coordination: je bent verantwoordelijk voor de planning, coördinatie en kwaliteitscontrole van alle ‘nationaal’ georganiseerde opleidingen in het Learning Management Systeem en bewaakt de goede toepassing van lokale trainingsinitiatieven in hetzelfde opvolgsysteem

4. Networking : je scant de markt van L&D af op zoek naar nieuwe tools, leveranciers en ondersteunende diensten die helpen om de trainingdoelstellingen nationaal en op winkelniveau te realiseren en te optimaliseren.

5. Talent management: je geeft advies bij de jaarlijkse uitkomst van de talent development reviews (bilan humain) en ondersteunt bij het opstellen van gepersonaliseerde ontwikkelplannen voor de weerhouden medewerkers in de talentpool  

6. Budget/cost : je geeft advies bij de voorbereiding van het national trainingbudget en zorgt voor een correcte opvolging ervan.

Je werkt sterk in teamverband met de twee trainers (die aan jou rapporteren) samen en rapporteert aan de HR Directeur.

Basis voor jouw succes

 • Een masteropleiding met minimaal vijf jaar ervaring als HR generalist met focus op learning & development
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring met het ontwikkelen van projecten voor commerciële netwerken
 • Sterke conceptuele vaardigheden
 • Gepassioneerd werken rond de ontwikkeling van menselijk kapitaal (kritieke succesfactor)
 • Klant- & resultaatgericht zijn gecombineerd met excellente communicatieve vaardigheden
 • Zelfstandig, analytisch en een goed probleem oplossend vermogen
 • Oog hebben voor nieuwe trends binnen het L&D werkveld
 • Vertrouwd zijn met het samenwerken met interne en externe stakeholders
 • Vlot drietalig: Nederlands, Frans en Engels
 • In bezit van rijbewijs B

 

Ons aanbod

We bieden je een bediendencontract van onbepaalde duur, aangevuld met diverse extralegale voordelen. Als werknemer geniet je bovendien leuke personeelskortingen! Door onze gestage groei kan je uitkijken naar reële doorgroeimogelijkheden in functie van je capaciteiten. Elke nieuwe medewerker kan zich ontplooien aan de hand van ons uitgebreid opleidingsaanbod. En last but not least: een organisatie waar engagement en passie centraal staan!

solliciteer

Interesse in deze job? Solliciteer online.